Kakaovo-tvarohový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
3 ks vejce
50 g kakao
2 ks žloutek
200 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr moučka
100 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
2 kostky měkký tvaroh
čokoládová poleva
2 - 3 lžíce vanilkový pudinkový prášek
hrubá mouka na vysypáni

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Vejce rozšleháme s vanilkovým cukrem, olejem a mlékem, ke směsi přidáme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto

  2. Tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem. Ochutíme citronovou kůrou

  3. Menší plech vymažeme, vysypeme moukou a naplníme kakaovým těstem. Z tvarohové hmoty vytvoříme pomocí lžíce kopečky a rozložíme je po celém povrchu těsta. Nejlépe rovnoměrně, aby se nám později kakaovo-tvarohový moučník dobře krájel

  4. Moučník pečeme při teplotě 175 °C si 45 minut. Po upečení pokapeme rozpuštěnou čokoládou a necháme vychladnout

  5. Kakaovo-tvarohový moučník nakrájíme na kostky a podáváme nejlépe ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!