Kuřecí salát s jablky a hrozny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks jablko 3 ks kuřecí prsa 150 tatarská omáčka 1-2 hrstě hroznové víno podle potřeby olej podle chuti sůl mletý bílý pepř kari koření sušené brusinky
Postup Kuřecí salát s jablky a hrozny recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut necháme dusit. Podušené a měkké maso necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme ovoce. Hroznové víno (menší kuličky) otrháme, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Hrozny rozkrojíme na půlky. Jablka omyjeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Jablka můžeme oloupat, ale není to úplně nutné.
Maso vsypeme do velké mísy, přidáme hrozny, jablka a překrájené sušené brusinky. Přidáme tatarku, kari koření a dobře promícháme. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme.
Kuřecí salát s jablky a hrozny podáváme jako studenou večeři, ale klidně si ho můžeme vzít na svačinu s sebou do práce. S čerstvým pečivem chutná výtečně.