Kuřecí salát s jablky a hrozny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks jablko
3 ks kuřecí prsa
150 tatarská omáčka
1-2 hrstě hroznové víno
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
kari koření
sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut necháme dusit. Podušené a měkké maso necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme ovoce. Hroznové víno (menší kuličky) otrháme, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Hrozny rozkrojíme na půlky. Jablka omyjeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Jablka můžeme oloupat, ale není to úplně nutné.

  3. Maso vsypeme do velké mísy, přidáme hrozny, jablka a překrájené sušené brusinky. Přidáme tatarku, kari koření a dobře promícháme. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme.

  4. Kuřecí salát s jablky a hrozny podáváme jako studenou večeři, ale klidně si ho můžeme vzít na svačinu s sebou do práce. S čerstvým pečivem chutná výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!