Dědečkova štědrovečerní rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
petrželka
1 ks cibule
1/2 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks houska
50 g hladká mouka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
rybí hlava
rybí ocas
rybí vnitřnosti

Postup přípravy receptu

  1. Rybí hlavu, ocas a vnitřnosti dobře opereme. Z hlavy odstraníme žábry i oči a spolu s ocasem uvaříme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na kousky a na másle (30g) ji osmažíme

  2. Vývar přecedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, přidáme na másle osmaženou zeleninu a nejméně 10 minut vaříme

  3. Uvařené rybí maso pečlivě obereme z kostí a spolu se syrovými vnitřnostmi přidáme do polévky a ještě 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a zelenou petrželkou

  4. Dědečkovu štědrovečerní rybí polévku podáváme s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!