Dědečkova štědrovečerní rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo petrželka 1 ks cibule 1/2 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 2 ks houska 50 g hladká mouka muškátový oříšek mletý černý pepř rybí hlava rybí ocas rybí vnitřnosti
Postup Dědečkova štědrovečerní rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Rybí hlavu, ocas a vnitřnosti dobře opereme. Z hlavy odstraníme žábry i oči a spolu s ocasem uvaříme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na kousky a na másle (30g) ji osmažíme
Vývar přecedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, přidáme na másle osmaženou zeleninu a nejméně 10 minut vaříme
Uvařené rybí maso pečlivě obereme z kostí a spolu se syrovými vnitřnostmi přidáme do polévky a ještě 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a zelenou petrželkou
Dědečkovu štědrovečerní rybí polévku podáváme s osmaženou houskou.