Kuřecí salát s broskví a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl šlehačka
salát
75 g jablko
75 g majonéza
40 g citron
100 g okurka
400 g kuřecí prsa
na ozdobu
1 hlávka salát
200 g broskev
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na malé kostičky. Na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme a odstavíme. Pak si očistíme a zbavíme jadřinců jablka. Zároveň očistíme i okurky. Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé plátky. Broskve si nakrájíme na menší půlměsíce.

  2. Upečená kuřecí prsa dáme do mísy a přidáme nakrájená jablka a okurky. Vše spojíme majonézou, zakapeme citronem, solí, podle chuti můžeme přidat i cukr. Zlehka vmícháme polovinu ušlehané šlehačky. Druhou necháme na konečnou ozdobu.

  3. Omytý a rozebraný salát klademe na dezertní talířky. Na salátové lístky pěkně srovnáme kuřecí salát, ozdobíme broskví a střed vyplníme zbývající šlehačkou, kterou stříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou.

  4. Na vrch šlehačky můžeme dát kompotovanou třešeň nebo višeň.

  5. Kuřecí salát s broskví a šlehačkou podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!