Špenátové lasagne s cuketami a lilkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 450 g cuketa 1 kg lilek 2,5 hrnky bešamel pepř 8 lžic olivový olej 2/3 hrnku strouhaný parmazán 1 lžička sušené oregano 2 lžíce bylinkové máslo s česnekem 2 hrnky strouhaná mozzarela 750 g propasírovaná rajčata z konzervy 6 plátků předvařené špenátové lasagne
Postup Špenátové lasagne s cuketami a lilkem
Postup přípravy receptu
-
Lilky (baklažány) nakrájíme na tenká kolečka, posypeme je solí a asi na 20 minut odložíme, aby z nich sůl odstranila hořkost. Potom je opláchneme a osušíme
Ve velké pánvi opečeme část koleček lilků na 4 lžících oleje z obou stran dozlatova asi 7 minut. Přeložíme je na talíř a stejným způsobem postupně opečeme zbývající kolečka lilků
Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo s česnekem a opékáme na něm z obou stran dozlatova 5-6 minut kolečka cuket. Opečené cukety dáme na talíř
Polovinu koleček lilků a polovinu cuket upravíme do velké zapékací misky, opepříme a posypeme polovinou nastrouhané mozzarelly. Na mozzarellu naneseme lžící polovinu propasírovaných rajčat a na ně rozložíme 3 lasagnové plátky. Postup opakujeme a skončíme vrstvou lasagnových plátků
Povrch přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme parmazánem a sušeným oreganem (dobromyslí). Zapékací misku vložíme do trouby předehřáté na 220 °C
(u plynové trouby stupeň 5) a pokrm pečeme 30-35 minut dozlatova
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny