Špenátové lasagne s cuketami a lilkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
450 g cuketa
1 kg lilek
2,5 hrnky bešamel
pepř
8 lžic olivový olej
2/3 hrnku strouhaný parmazán
1 lžička sušené oregano
2 lžíce bylinkové máslo s česnekem
2 hrnky strouhaná mozzarela
750 g propasírovaná rajčata z konzervy
6 plátků předvařené špenátové lasagne

Postup přípravy receptu

  1. Lilky (baklažány) nakrájíme na tenká kolečka, posypeme je solí a asi na 20 minut odložíme, aby z nich sůl odstranila hořkost. Potom je opláchneme a osušíme

  2. Ve velké pánvi opečeme část koleček lilků na 4 lžících oleje z obou stran dozlatova asi 7 minut. Přeložíme je na talíř a stejným způsobem postupně opečeme zbývající kolečka lilků

  3. Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo s česnekem a opékáme na něm z obou stran dozlatova 5-6 minut kolečka cuket. Opečené cukety dáme na talíř

  4. Polovinu koleček lilků a polovinu cuket upravíme do velké zapékací misky, opepříme a posypeme polovinou nastrouhané mozzarelly. Na mozzarellu naneseme lžící polovinu propasírovaných rajčat a na ně rozložíme 3 lasagnové plátky. Postup opakujeme a skončíme vrstvou lasagnových plátků

  5. Povrch přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme parmazánem a sušeným oreganem (dobromyslí). Zapékací misku vložíme do trouby předehřáté na 220 °C

  6. (u plynové trouby stupeň 5) a pokrm pečeme 30-35 minut dozlatova

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!