Kuřecí rolky s tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
8 plátků šunka
1 ks cibule
2 plátky eidam
1 kulička mozzarella
1 špetka sušený tymián
1 špetka sušená bazalka
4 ks kuřecí řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecího masa připravíme řízky, které naplníme plátkem šunky, kousky mozzarelly a nastrouhaným eidamem. Pomocí párátek (popřípadě i nitě) tuto právě vzniklou rolku uzavřeme tak, aby nám sýr nijak moc nevytekl.

  2. Cibuli nakrájíme na větší kousky a společně s celými stroužky česneku vložíme do uzavíratelného pekáče. Rolky osolíme, opepříme, posypeme promnutým sušeným tymiánem a trochu sušenou bazalkou (jen lehce).

  3. Na žhavé pánvi necháme rolky lehce zatáhnout, vložíme do pekáče, malinko podlijeme olejem a vodou. Na rolky nasypeme nastrouhanou cihlu, přikryjeme plátkem šunky, uzavřeme a dáme péct na nejvyšší stupeň (250 °C).

  4. Kuřecí maso je do 45 minut hotové, takže pak už jen stačí nechat dopéct v otevřeném pekáči kvůli křupavosti a barvě. Před podáváním ještě jednou i v pekáči zasypeme zbytkem strouhaného eidamu, který už se sám rozteče.

  5. Kuřecí rolky s tymiánem u nás podáváme s americkými brambory, ale fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!