Kuřecí roláda s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
25 g máslo
50 g tuk
1 kg kuře
10 g hladká mouka
nádivka
sůl
2 ks vejce
25 g máslo
125 g mléko
250 g žemle
zelená petrželka
mletý květ
70 g jedlé kaštany nebo mandle

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, plát masa naklepeme a osolíme.

  2. Nádivku připravíme ze žemlí, mléka, másla, vajec, nastrouhaných kaštanů nebo nastrouhaných oloupaných mandlí, petrželky a mletého květu.

  3. Na plát kuřecího masa naneseme nádivku a svineme. Kuřecí roládu dáme do pekáčku, vložíme do trouby a během pečení podléváme vodou. Roládu vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme vodou. Provařenou šťávu zjemníme máslem.

  4. Kuřecí roládu s nádivkou podáváme třeba s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!