Kuřecí rizoto s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
2 lžičky mletá sladká paprika
směs
1 ks cibule
0 kg rýže
2 ks kuřecí stehno
1 sklenice zeleninová směs Moravanka
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Dvě kuřecí stehna osolíme, posypeme paprikou, pečeme jednu hodinu v troubě při 200 °C a podle potřeby podléváme vodou. Upečená stehna obereme, kuřecí maso i s kůží nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z Moravanky vyndáme cibulky, okurky, feferonku a nahrubo pokrájíme.

  2. V hluboké pánvi na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a potom přidáme kuřecí kousky. Celou směs Moravanka nasypeme do pánve, zalijeme vodou, zasypeme rýží, dosolíme, přidáme 2 lžičky sladké papriky a dusíme 20 minut.

  3. Kuřecí rizoto podáváme s nastrouhaným sýrem. Pro lepší chuťový zážitek doporučuji parmazán, ale můžeme použít i eidam.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!