Kuřecí rizoto s lečem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 hrneček rýže
grilovací koření
3 plátky kuřecí prsa
10 dkg tvrdý sýr
2 lžíce sterilovaná kukuřice
2 lžíce sterilovaný hrášek
1 sklenice sterilované lečo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky masa a ze všech stran orestujeme. Maso osolíme, opepříme a ochutíme grilovacím kořením. Až se maso zatáhne, přidáme malou sklenici leča, promícháme a dusíme pod poklicí asi deset minut

  2. Poté přidáme sterilovanou kukuřici, hrášek a dusíme dalších 20 minut

  3. Mezitím si uvaříme rýži podle toho, jak jsem zvyklí. Já dávám přednost sypané rýži, na uvedené množství masa stačí jeden hrneček rýže. Uvařenou rýži přidáme k masu a společně pár minut prohřejeme. Podle chuti rizoto osolíme, případně opepříme

  4. Hotové rizoto servírujeme na talíř, na kterém každou porci posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!