Nepečený jahodový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

šlehačka
500 g jahody
150 g cukr moučka
12 plátků želatina
1 lžička citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
dětské piškoty
čerstvé jahody
loupané mandle
1 balíček čokoládová poleva
250 g měkký polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. 100 g jahod nakrájíme na půlky a odložíme stranou. 400 g jahod rozmixujeme spolu s cukrem a citronovou šťávou na omáčku. Smetanu ušleháme do tuha a želatinu připravíme podle návodu na obalu

  2. Tvaroh ušleháme s jahodovou omáčkou do hladkého krému. Vmícháme tuhou šlehačku, kousky jahod a nakonec připravenou želatinu

  3. Misku nebo jiné vhodné tvořítko vyložíme potravinářskou fólií. Vlijeme jahodový krém, poklademe kulatými piškoty a nepečený jahodový moučník necháme v lednici několik hodin nebo přes noc ztuhnout

  4. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu

  5. Ztužený krém vyklopíme, odstraníme fólii, přelijeme připravenou polevou a vychladíme

  6. Hotový jahodový moučník s čokoládovou polevou nakrájíme nožem namočeným v horké vodě na porce. Nepečený jahodový moučník podáváme s jahodami, šlehačkou a sekanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!