Kuřecí řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí stehenní řízek
na obalení
4 stroužky česnek
1 ks vejce
1 dl mléko
100 g eidam
100 g hladká mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, strouhaného eidamu, prolisovaného česneku, vejce a mléka umícháme husté těstíčko, ve kterém potom obalíme osolené plátky kuřecího masa.

  2. Obalené kuřecí řízky usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova.

  3. Kuřecí řízky smažené v česnekovo-sýrovém těstíčku jsou dobré teplé i studené, podáváme je například k večeři jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!