Kuřecí řízek dietní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0 vejce
15 g másla
200 g kuřecí prsa
sekaná petrželka
40 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omytá kuřecí prsa umeleme, přidáme vejce, sůl, polovinu dávky mouky a nasekanou petrželku. Dobře promícháme a vytvoříme dva oválné řízky, které po obou stranách nasucho opečeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme. Přidáme máslo a podle chuti dosolíme. Maso vrátíme zpět a necháme prohřát. Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

  2. 1 porce = 26 g bílkovin, 10 g tuku, 15 g sacharidů, 0,7 g vlákniny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!