Kuřecí rarášci na žluto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuřecí prsa
podle chuti
sůl
pepř
omáčka
solamyl
kari
1 ks ananasový kompot
na ozdobu
200 g cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme směs na omáčku - ve středně velké misce smícháme solamyl, šťávu z ananasové konzervy (ananas necháme v konzervě) a kari koření (dle chuti). Rozmícháme směs tak, aby nevznikly hrudky a aby byla trochu tužší.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky (velikost dle Vaší volby). Kostičky osolíme, opepříme a lehce posypeme kari. Takto připravené maso vložíme do rozpálené pánve (s minimem tuku). Zprudka osmahneme cca 2-3 minuty. Poté žár ztlumíme na minimum. Do pánve nalijeme připravenou směs, nezapomeneme přitom rychle míchat, aby nevznikaly hrudky. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme cca 5-10 minut dusit (záleží na velikosti kuřecích kostiček). Dle libosti si upravíme hustotu omáčky (ředíme vodou, zahušťujeme solamylem nebo moukou). Těsně před koncem přidáme do pánve kousky ananasu z konzervy. Promícháme a vaříme ještě přibližně 2 minuty.

  3. Nyní je jídlo hotovo a můžeme servírovat. Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem. Kuřecí rarášky můžeme ozdobit nakrájenými cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!