Kuřecí ragú v rýžovém věnci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 svazeček petrželka
3 snítky tymián
mletý pepř
2 ks červená paprika
200 ml smetana ke šlehání
600 g kuřecí maso
300 g dlouhozrnná rýže
1 ks paprika (žlutá)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dobře propláchneme a osvědčeným způsobem uvaříme. Mezitím opláchneme, osušíme kuřecí maso a nakrájíme z něj nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm asi 5 minut důkladně restujeme za stálého míchání.

  2. Přisypeme očištěné, na proužky nakrájené papriky a prohřejeme. Vše prolijeme šlehačkou a vaříme přibližně dalších 5 minut. Tymián opláchneme, osušíme, kousíček necháme na ozdobu, zbytek najemno nasekáme a vmícháme do omáčky. Podle chuti dosolíme.

  3. Petrželku nadrobno nasekáme a zlehka vmícháme do uvařené rýže. Troškou oleje vymažeme kulatou formu, naplníme ji horkou rýží, upěchujeme a vyklopíme na nahřátý velký talíř.

  4. Hotové kuřecí ragú navršíme do středu rýžového věnce a ozdobíme odloženým tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!