Rozinková jablka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

rum
4 lžíce marmeláda
4 ks jablko
50 g rozinky
1 lžíce vlašské ořechy (sekané)
jablečná šťáva nebo džus

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, osušíme. Z jablek odstraníme jadřince, ale jablka nesmíme úplně proříznout. Budeme je totiž plnit

  2. Rozinky smícháme s marmeládou, ořechy a podle chuti přidáme rum. Touto směsí jablka naplníme

  3. Naplněná jablka naskládáme do připraveného římského hrnce, přilijeme trochu jablečné šťávy nebo džusu, přiklopíme a pečem přibližně 40 minut. Teplotu zvyšujeme až ke 200 °C

  4. Jablka podáváme teplá, přelitá čokoládovou polevou a šlehačkou

  5. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!