Kuřecí prsíčka na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce vývar
80 g máslo
4 lžíce bílé víno
2 lžíce citronová šťáva
4 ks kuřecí spodní stehno
4 lžíce strouhaný sýr (parmezán, eidam)
podle chuti
sůl
na obalení
hladká mouka
na ozdobu
1 svazeček kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa (bez kůže a kostí) naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném másle. Podlijeme vínem a podusíme 1 - 2 minuty.

  2. Poté maso zasypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme vývarem a citronovou šťávou. Dusíme pod pokličkou 4 - 5 minut.

  3. Kuřecí prsíčka na víně podáváme s opečenými brambory a zdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!