Pangasius na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks velká cibule
200 ml zeleninový vývar
1 - 2 lžíce kari pasta
4 porce filety pangasius
1 konzerva rajčata (400g)

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby mírně osolíme a rozložíme na utěrku, která vysaje případnou vodu. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na rozehřátý olej do vyšší pánve vsypeme cibuli a orestujeme ji do zezlátnutí. Přidáme česnek a karí pastu (nebo lžičku kari), promícháme a 2 - 3 minuty smažíme. Pak do pánve vlijeme rajčata (pokud jsou vcelku tak je předem nakrájíme) i čirý vývar, promícháme, uvedeme do varu a 5 minut provaříme

  3. Zmírníme plamen, přidáme porce pangasia, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut dusit. Pak rybu otočíme a necháme ještě 5 minut dusit

  4. Pangasia na rajčatech podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!