Pangasius na rajčatech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 1 ks velká cibule 200 ml zeleninový vývar 1 - 2 lžíce kari pasta 4 porce filety pangasius 1 konzerva rajčata (400g)
Postup Pangasius na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby mírně osolíme a rozložíme na utěrku, která vysaje případnou vodu. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno
Na rozehřátý olej do vyšší pánve vsypeme cibuli a orestujeme ji do zezlátnutí. Přidáme česnek a karí pastu (nebo lžičku kari), promícháme a 2 - 3 minuty smažíme. Pak do pánve vlijeme rajčata (pokud jsou vcelku tak je předem nakrájíme) i čirý vývar, promícháme, uvedeme do varu a 5 minut provaříme
Zmírníme plamen, přidáme porce pangasia, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut dusit. Pak rybu otočíme a necháme ještě 5 minut dusit
Pangasia na rajčatech podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.