Pangasius na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžička sůl
2 lžíce kmín
4 lžičky citronová šťáva
500 g mražená zelenina
4 ks pangasius
2 lžičky drcený knín

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme na utěrce "okapat". Jednotlivé filety lehce poprášíme solí, posypeme drceným i celým kmínem a zakápneme citronovou šťávou. Čistýma rukama koření vtlačíme do ryby (pouze po jedné straně)

  2. Na pánvi rozehřejeme olej (máslo), přidáme mraženou zeleninu (směs brokolice, květáku, růžičkové kapusty a červené a žluté mrkve), na plátky nakrájený česnek (použila jsem naložený v chilli) a osolíme. Zeleninu promícháme a orestujeme doměkka. Hotovou zeleninu vyndáme a udržujeme teplou

  3. Do výpeku přidáme olej (máslo) i na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme rozehřát. Vložíme filety pangasiuse kořeněnou stranou dolů a opečeme je dozlatova, otočíme a i druhou stranu opečeme

  4. Teplé filety pangasiuse na zelenině naservírujeme kořeněnou stranou nahoru na talíře, přidáme teplou zeleninu a jako přílohu zvolíme dušenou nebo vařenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!