Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks velká cibule
500 g kuřecí prsa
1 ks hermelín bez příchuti
100 g smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
podle chuti
koření na maso
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme podle chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné).

  2. Dno sádlem vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu, až je maso měkké.

  3. Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru.

  4. Hermelín by měl být bez příchuti. Já jsem pekla s paprikovým hermelínem, ale pak se míchalo moc chutí dohromady a výsledek byl horší.

  5. S množstvím smetany to také nepřeháníme, aby se v ní maso nevařilo, ale aby se peklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!