Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
150 ml voda
0,5 ks citron
2 ks mrkev
1 lžíce cukr krystal
2 lžíce slunečnicový olej
2 ks kuřecí prsa
100 g anglická slanina
2 lžíce petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Bio kuře naporcujeme, prsa vykostíme, zbavíme kůže a rozřežeme na plátky, které osolíme a uložíme do pekáčku. Klidně můžeme použít koupené kuřecí prsa z obchodu. Vymačkáme šťávu z citronu. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno. Mrkev omyjeme, pokrájíme na délku kuřecích prsou, větší část překrojíme ještě po délce na polovinu

  2. Máslo pokrájíme na asi 10 g plátky. V pekáčku necháme zkaramelizovat cukr krystal, rozpustíme máslo, přidáme připravenou mrkev a za stálého otáčení necháme zkaramelizovat (asi 3 - 5 minut). Přilijeme horkou vodu a citronovou šťávu a přidáme špetku soli. Přikryté dusíme na středním plameni cca 10 minut

  3. Potom mrkev ještě stále mícháme do úplného odpaření tekutiny a přidáme znovu trochu másla a dokončíme glazování mrkve, což trvá asi 2 - 3 minuty. Necháme úplně vychladnout. Mrkev má zůstat al dente, nesmí být rozvařená

  4. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Na kuřecí prsa nasypeme pokrájenou petrželovou nať. Rozložíme na ně vychladlou glazovanou mrkev. Připravená kuřecí prsa na pevno svineme okolo mrkve a hustě obalíme tenkými plátky anglické slaniny

  5. Do pekáčku dáme plátky česneku pod kuřecí prsa, přilijeme olej a trochu vody. Přikryté alobalem pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom ještě dopékáme do červena po odstranění alobalu dalších10 minut za přelévání výpekem

  6. Kuřecí prsa plněná glazovanou mrkví ve slaninovém kabátku podáváme s dušenou rýží, podlijeme vypečenou šťávou a zbytek glazované mrkve podáváme jako delikátní zeleninovou přílohu. Maso je měkké a jemné, přitom není vysušené, ale krásně šťavnaté a má vynikající chuť použitých surovin. Je to velmi jemné a chuťově výborné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!