Kuřecí prsa na šťovíku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 sklenka vývar 1 ks cibule 6 ks žampióny 1 špetka tymián 1 špetka rozmarýn 1 špetka šalvěj 1 ks bobkový list 1 sklenka bílé víno 1 špetka mleté nové koření 4 porce kuřecí stehno 1 hrst čerstvý šťovíkový list podle chuti sůl
Postup Kuřecí prsa na šťovíku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna si nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli si nakrájíme najemno. Žampióny očistíme a taktéž nakrájíme.
Připravené ingredience postupně budeme dávat na pánev, kde rozpálíme olej.
Nejdřív dáme kostky masa, pak cibuli. Pokrm podlijeme předem udělaným vývarem, přidáme žampióny a dusíme, dokud maso není téměř měkké. Pak vmícháme koření, zastříkneme vínem a společně dusíme doměkka.
Ještě osolíme, nezapomeneme vybrat bobkový list, který jsme dali s ostatním kořením k masu. Do pánve ještě dáme hrst jemně nakrájených šťovíkových listů, ale ty už jen necháme projít varem, abychom nezničily cenné vitamíny.
Maso s voňavou a příjemně nakyslou omáčkou pak podáváme s vařenou rýži nebo bramborem.