Kuřecí prsa na šťovíku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 sklenka vývar
1 ks cibule
6 ks žampióny
1 špetka tymián
1 špetka rozmarýn
1 špetka šalvěj
1 ks bobkový list
1 sklenka bílé víno
1 špetka mleté nové koření
4 porce kuřecí stehno
1 hrst čerstvý šťovíkový list
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna si nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli si nakrájíme najemno. Žampióny očistíme a taktéž nakrájíme.

  2. Připravené ingredience postupně budeme dávat na pánev, kde rozpálíme olej.

  3. Nejdřív dáme kostky masa, pak cibuli. Pokrm podlijeme předem udělaným vývarem, přidáme žampióny a dusíme, dokud maso není téměř měkké. Pak vmícháme koření, zastříkneme vínem a společně dusíme doměkka.

  4. Ještě osolíme, nezapomeneme vybrat bobkový list, který jsme dali s ostatním kořením k masu. Do pánve ještě dáme hrst jemně nakrájených šťovíkových listů, ale ty už jen necháme projít varem, abychom nezničily cenné vitamíny.

  5. Maso s voňavou a příjemně nakyslou omáčkou pak podáváme s vařenou rýži nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!