Kuřecí prsa na pomerančích recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce sůl
1 lžička sůl
50 g máslo
1 lžíce solamyl
1 ks pomeranč
1 ks pomeranč
1 ks pomeranč
1 ks citron
1 lžíce bazalka
800 g kuřecí prsa
1 lžička mletý bílý pepř
2 ks červená paprika
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce sójová omáčka
2 lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, utřený česnek a nasekanou bazalku promícháme a krátce povaříme. Necháme vychladnout a do marinády vložíme kuřecí plátky. Přikryjeme, vložíme do chladničky a necháme marinovat přes noc

  2. Poté plátky osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Plátky uchováváme teplé. Do výpeku nalijeme zbylou marinádu a prohřejeme. Přidáme vymačkanou šťávu z citronu i z pomeranče, sójovou omáčku a zahustíme solamylem se solí rozmíchaným ve trošce vody. Vše provaříme a nakonec omáčku zjemníme máslem

  3. Servírovací tác poklademe dokola kolečky papriky, doprostřed rozložíme plátky masa a zalijeme je omáčkou. Můžeme proložit plátky pomeranče

  4. Kuřecí prsa na pomerančích podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!