Kuřecí prsa na mandlích s mandarinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kelímku smetana
20 dkg niva
1 konzerva mandarinky
1 kg kuřecí prsa
1 balíček mandlové plátky
0.5 kelímku bílý jogurt
podle chuti
sůl
koření provensálské
koření grilovací
červené víno
bílý pepř
moučkový cukr
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na nepřilnavé pánvi za sucha opražíme mandle (pozor aby se nám nepřipálili). Jakmile začnou hnědnout lehce poprášíme cukrem a necháme 2-3 minuty karamelizovat. Zlehka podlijeme olejem, přidáme předem nakrájené kuřecí prsa na kostičky a necháme zatáhnout.

  2. Jakmile prsa zbělají přidáme postupně sůl, pepř, provensálské a grilovací (nejvíc se mi osvědčila argentina) a trochu zakapeme sójovou omáčkou. Řádně promícháme - musíme si být jistí, že kuřecí natáhlo chuť všech přidaných ingrediencí. Po zamíchání lehce podlijeme červeným vínem.

  3. Asi za 5 minut přidáme nivu, buď na jemno nakrájenou nebo nastrouhanou a počkáme dokud se nám nezačne mezi kousky kuřecího táhnout. Poté ztlumíme plotnu na mírnější stupeň a přidáme smetanu a bílý jogurt zhruba půl na půl, dle požadovaného množství omáčky. Poté vypneme plotnu a 5-10 minut za mírného míchání necháme dojít.

  4. Kuřecí prsa na mandlích s mandarinkami podáváme nejlépe s lehce kořeněnými americkými bramborami nebo hranolky a cherry rajčátky rozkrojenými na půl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!