Kuřecí plátky s fazolovými lusky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 g slanina
1 stroužek česnek
3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cibule
4 plátky kuřecí prsa
hladká mouka
200 ml bílý jogurt
1 lžička čerstvý tymián
jedlá soda
mletý černý pepř
400 g fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme česnekovo-bylinkovou marinádu. V míse rozšleháme vejce s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, jemně nasekaným tymiánem, solí a pepřem

  2. Kuřecí prsa očistíme a upravíme na plátky asi 1,5 cm vysoké. Maso zlehka osolíme, opepříme a naložíme alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes noc) do jogurtové marinády

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, která upravíme na proužky a obalíme v hladké mouce. Pak cibuli oklepeme od přebytečné mouky a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme dozlatova. Smaženou cibulku necháme na ubrousku okapat

  4. Fazolové lusky očistíme, překrájíme na kousky a vhodíme do vroucí vody se solí a jedlou sodou. Fazolky vaříme asi 3 - 4 minuty a pak je slijeme. Oloupanou velkou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a slaninu nakrájíme na jemné nudličky. Na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, přidáme cibuli a česnek, jakmile zpění, vmícháme okapané fazolové lusky. Vše ochutíme solí a pepřem, krátce orestujeme a uchováme na teple

  5. Plátky masa otřeme od marinády a na oleji z obou stran opečeme při střední teplotě dorůžova

  6. Kuřecí plátky rozdělíme na porce, obložíme fazolkami se slaninou, ozdobíme smaženou cibulkou a podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!