Kuřecí piňakoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg kuřecí prsa
0 lžiček kari koření
3 lžíce kokosové mléko
2 lžíce ananasová šťáva
1-2 lžíce smetana ke šlehání 40%
podle chuti
sůl
kompotovaný ananas
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  2. Cibuli osmahneme na pánvi dozlatova, poté přidáme nakrájené kuřecí maso a můžeme přidat půl kávové lžičky kari koření. Maso restujeme tak dlouho, až všechno krásně zbělá. Jakmile je maso orestované, přidáme k němu pár kousků ananasu z konzervy a maso zalijeme trochou ananasové šťávy.

  3. Kuřecí maso asi 5 minut podusíme s ananasem, poté přidáme tři polévkové lžíce kokosového mléka a opět směs chvilku podusíme. Přidáme 1 - 2 lžíce 40% šlehačky z kelímku a mícháme, dokud směs nezhoustne do požadované konzistence.

  4. Kuřecí piňakoládu doporučuji podávat s kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!