Kuřecí paprikáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sádlo
1 dl kysaná smetana
1 ks malá cibule
1 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks kuřecí stehno
2 ks kuřecí křídlo
podle chuti
sůl
kmín
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Křídla a stehna napůl rozřízneme.

  2. Osmahneme na sádle jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, posypeme červenou paprikou a kmínem. Do základu vložíme rozříznutá křídla a stehna, která zalijeme vodou tak, aby byla ponořena. Vaříme na mírném ohni, podle potřeby doléváme vodou, dokud maso nezměkne. Dovaříme ve vzniklé šťávě.

  3. V jiné nádobě smícháme smetanu s moukou a přilijeme k masu. Kuřecí paprikáš chvíli povaříme a těsně před koncem vaření osolíme.

  4. Kuřecí paprikáš podáváme s nočky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!