Kuřecí paprikáš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sádlo 1 dl kysaná smetana 1 ks malá cibule 1 lžíce hladká mouka 1 lžička mletá sladká paprika 2 ks kuřecí stehno 2 ks kuřecí křídlo podle chuti sůl kmín petrželová nať mletý černý pepř
Postup Kuřecí paprikáš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Křídla a stehna napůl rozřízneme.
Osmahneme na sádle jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, posypeme červenou paprikou a kmínem. Do základu vložíme rozříznutá křídla a stehna, která zalijeme vodou tak, aby byla ponořena. Vaříme na mírném ohni, podle potřeby doléváme vodou, dokud maso nezměkne. Dovaříme ve vzniklé šťávě.
V jiné nádobě smícháme smetanu s moukou a přilijeme k masu. Kuřecí paprikáš chvíli povaříme a těsně před koncem vaření osolíme.
Kuřecí paprikáš podáváme s nočky.