Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1-2 lžíce máslo 1 lžíce kari 1 lžíce med 1-2 lžičky podravka 2 ks velká cibule 600 g kuřecí prsa slepičí vývar příloha sůl 3 ks vejce 0.8 hrnku mléko 0.5 balíčku prášek do pečiva 3 ks rohlík 1 hrnek polohrubá mouka na ozdobu 2 ks kiwi 4 lžíce brusinkový kompot omáčka 1 kelímek kysaná smetana 1 lžíce ostrý kečup instantní světlá jíška podle potřeby 1 lžíce kremžská hořčice
Postup Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme maso, kari, sůl, med i podravku a dusíme asi 30 minut.
Během pečení podléváme podle potřeby vývarem. Jakmile je maso měkké, přidáme smetanu smíchanou s kečupem a hořčicí, podle potřeby omáčku zahustíme jíškou.
Na knedlíky smícháme všechny ingredience a nakonec vmícháme na kostičky nakrájené rohlíky. Těsto rozdělíme do tří olejem dobře vymazaných hrnků a uzavřeme je potravinářskou fólií. Hrnky vložíme do hrnce, do poloviny je zalijeme vodou a přiklopíme pokličku. Vaříme 30 minut, potom do jednoho hrnku doprostřed píchneme špejlí, pokud se těsto nelepí, tak jsou knedlíky hotové. Necháme je mírně vychladnout a nakrájíme na kolečka.
Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky kiwi a brusinkami.