Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 lžíce máslo
1 lžíce kari
1 lžíce med
1-2 lžičky podravka
2 ks velká cibule
600 g kuřecí prsa
slepičí vývar
příloha
sůl
3 ks vejce
0.8 hrnku mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
3 ks rohlík
1 hrnek polohrubá mouka
na ozdobu
2 ks kiwi
4 lžíce brusinkový kompot
omáčka
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce ostrý kečup
instantní světlá jíška
podle potřeby
1 lžíce kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme maso, kari, sůl, med i podravku a dusíme asi 30 minut.

  2. Během pečení podléváme podle potřeby vývarem. Jakmile je maso měkké, přidáme smetanu smíchanou s kečupem a hořčicí, podle potřeby omáčku zahustíme jíškou.

  3. Na knedlíky smícháme všechny ingredience a nakonec vmícháme na kostičky nakrájené rohlíky. Těsto rozdělíme do tří olejem dobře vymazaných hrnků a uzavřeme je potravinářskou fólií. Hrnky vložíme do hrnce, do poloviny je zalijeme vodou a přiklopíme pokličku. Vaříme 30 minut, potom do jednoho hrnku doprostřed píchneme špejlí, pokud se těsto nelepí, tak jsou knedlíky hotové. Necháme je mírně vychladnout a nakrájíme na kolečka.

  4. Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky kiwi a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!