Kuřecí na brusinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
1 ks cibule
250 g žampióny
1 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
pepř
4 lžíce hladká mouka
5 lžic brusinkový kompot
4 ks kuřecí řízky
1 lžička citonová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.

  3. Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.

  4. Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.

  5. Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!