Kuřecí maso s fazolemi a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
250 ml smetana
1 ks pórek
200 g eidam
2 kostky masox
1 konzerva žampiony
1 kg kuřecí prsa
2 ks tavený sýr
1 konzerva zelené fazole
podle chuti
sůl
niva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme zelené fazole a žampiony. Použijeme-li konzervované fazole a žampiony, tak přidáme i nálev z konzervy. Dále přidáme pórek nakrájený na kolečka, máslo, 2 kostky masoxu a 2 trojúhelníčky taveného sýra. Nakonec směs osolíme a okořeníme mletým černým pepřem.

  2. Připravenou směs dáme do pekáče, zalijeme 250 ml smetany a nahoru nastrouháme eidam. Můžeme přidat i nivu pro lepší chuť. Pečeme v předehřáté troubě do změknutí masa a udělání kůrky ze sýra.

  3. Kuřecí maso s fazolemi a žampiony podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!