Kuřecí maso s bramborem na šlehačce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

brambory
1 ks cibule
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kuřecí řízek
podle chuti
česnek
sůl
pepř
vejce natvrdo
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, naklepeme a osolíme jako při přípravě přírodních řízků, dále okořeníme podle libosti - např. pepř a sladká paprika. Nakrájíme si oloupanou cibuli a česnek. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme.

  2. Do zapékací mísy nalijeme trochu oleje a přidáme cibuli a česnek. Vložíme plátky masa a na ně pokládáme syrové oloupané brambory nakrájené na tenké plátky. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme, prokládáme cibulí a česnekem. Lze přidat i nakrájené vejce. Zalijeme nejprve polovinou smetany ke šlehání, dáme péct do trouby asi na 220 °C. Po 20 minutách dolijeme smetanu a necháme ještě asi 20 - 30 minut péct, dokud brambory nahoře nezezlátnou.

  3. Kuřecí maso s bramborem na šlehačce ihned podáváme.

  4. Pokud nemáme po ruce kuřecí maso, lze ho nahradit měkkým salámem (gothaj) nebo slaninou. Množství si určujeme podle velikosti zapékací misky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!