Guláš s liškama recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
3 lžíce sádlo
3 sklenice voda
35 dkg lišky
4 ks velká cibule
sůl, pepř
1 lžíce hladká mouka
2 lžičky mletá červená paprika
1 hrst nasekaný čerstvý kopr
1/2 kg vepřová kotleta bez kosti, případně jiné vepřové maso
1 kostka maggi šťáva k vepřovému masu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do většího rendlíku na sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme červenou paprikou. Promícháme a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme 2 kostky maggi (šťáva k vepřovému masu) a dusíme až se šťáva vydusí na polovinu a maso je měkké

  2. Na jinou pánev dáme máslo, očištěné lišky a pomalu restujeme. V trošce vody rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Orestované houby přidáme k masu spolu s nasekaným koprem a ještě chvíli na mírném ohni vaříme

  3. Guláš s liškama podáváme s knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!