Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
1 dl voda
100 g pórek
4 lžičky plnotučná hořčice
50 ml sójová omáčka
200 g smetana ke šlehání
2 lžíce olej na smažení
500 g kuřecí maso
250 g sterilované žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky či nudličky. Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sójové omáčky smíchané s pepřem.

  2. Po odležení rozpálíme olej, na kterém kuřecí maso orestujeme, přidáme slité žampiony a dusíme. Asi po 5 -10 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, 4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme. Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut. Pokud smetanová omáčka není dost hustá, přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1dl vody a opět necháme chvíli provařit. Podle chuti můžeme ještě osolit či opepřit.

  3. Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!