Kynutý rebarborový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
80 g máslo
120 g máslo
1/4 l mléko
1/2 ks citron
30 g droždí
50 g cukr krupice
120 g cukr moučka
rebarbora
1 balíček vanilkový cukr
vanilkový cukr
500 g hladká mouka
200 g hrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky mouky, cukru, poloviny vlahého mléka a droždí připravíme řídké těstíčko, které necháme vykynout

  2. Mouku prosejeme se solí a nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Máslo rozpustíme. Žloutek oddělíme od bílku. Pak kvásek, máslo, vlahé mléko, žloutek a mouku promícháme a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej asi půl hodiny kynout na teplém místě

  3. Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo 2 kulaté koláčové formy) stejnoměrně roztáhneme těsto. Okraje trochu vytlačíme. Necháme chvíli dokynout. Mezitím si připravíme rebarboru a drobenku

  4. Dva až tři řapíky listů rebarbory (záleží na jejich velikosti) opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rovnoměrně ji poklademe na těsto a posypeme drobenkou

  5. Drobenku připravíme smícháním rozpuštěného másla s moučkovým cukrem, hrubou moukou a cukrem vanilkovým. Rukou rozdrobíme na koláč

  6. Rebarborový koláč pečeme pozvolna asi 40 minut. Vychladlý posypeme cukrem s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!