Kuřecí maso na rumu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 8 lžic rum 1 ks velká cibule 4 ks kuřecí maso sušený česnek 200 - 300 ml voda nebo kuřecí vývar
Postup Kuřecí maso na rumu
Postup přípravy receptu
-
Vychlazené kuřecí maso (stehna) osolíme, vložíme těsně k sobě na tác (pekáč) a každý kousek přelijeme lžící rumu. Necháme 20 minut marinovat, pak otočíme a necháme i z druhé strany 20 minut v rumu
Cibuli oloupeme a nakrájíme. V pekáči rozpálíme olej a cibuli orestujeme do sklovata. Přidáme kuře i s rumem, kolem zalijeme vodou, každý kousek poprášíme česnekem (třeba z mlýnku), přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme na 200 °C 30 minut
Pak kuře otočíme, několikrát vidličkou propíchneme, na každý kousek nalijeme lžíci rumu a přikryté pečeme ještě 15 minut. Stáhneme na 180 °C, odklopíme, přelijeme kuře výpekem a dopékáme 10 minut, abychom docílili krásně hnědé křupavé kůrčičky
Jako přílohu ke kuřecíme masu na rumu podáváme rýži (dušenou či vařenou).