Kuřecí maso na rumu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
8 lžic rum
1 ks velká cibule
4 ks kuřecí maso
sušený česnek
200 - 300 ml voda nebo kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazené kuřecí maso (stehna) osolíme, vložíme těsně k sobě na tác (pekáč) a každý kousek přelijeme lžící rumu. Necháme 20 minut marinovat, pak otočíme a necháme i z druhé strany 20 minut v rumu

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme. V pekáči rozpálíme olej a cibuli orestujeme do sklovata. Přidáme kuře i s rumem, kolem zalijeme vodou, každý kousek poprášíme česnekem (třeba z mlýnku), přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme na 200 °C 30 minut

  3. Pak kuře otočíme, několikrát vidličkou propíchneme, na každý kousek nalijeme lžíci rumu a přikryté pečeme ještě 15 minut. Stáhneme na 180 °C, odklopíme, přelijeme kuře výpekem a dopékáme 10 minut, abychom docílili krásně hnědé křupavé kůrčičky

  4. Jako přílohu ke kuřecíme masu na rumu podáváme rýži (dušenou či vařenou).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!