Kuřecí maso na kari se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g kuřecí maso
250 ml smetana na vaření
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky. Připravíme si ostatní suroviny.

  2. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, poté přidáme kuřecí maso a společně s trochou soli a kari kořením restujeme doměkka. Po změknutí masa zalijeme smetanovou omáčku na vaření a ještě chvíli povaříme. Do jídla můžeme přidat podle chuti kukuřici nebo houby.

  3. Jako příloha ke kuřecímu masu na kari se smetanou se hodí rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!