Kachní prsa s bramboráky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
6 stroužků česnek
sůl
sůl
2 lžíce máslo
majoránka
mouka
1 lžička med
2 lžíce ocet balsamico
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
500 g oloupané brambory
1 špetka čínské koření
4 plátky kachní prso bez kosti
4 lžíce jablečné a švestkové čatní

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme ocet, med, česnek, čínské koření, sůl a pepř. Kachní prsa na několika místech nařízneme ostrým nožem a potřeme připravenou směsí. Odložíme stranou

  2. Brambory nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, česnek, sůl, majoránku a zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme 4 lžíce připravené směsi (asi polovina celkového množství) a jemně je rozprostřeme tak, abychom vytvořili čtyři bramboráky. Smažíme 5 - 6 minut z každé strany dozlatova. Ze zbylého těsta usmažíme další čtyři bramboráky

  3. Mezitím rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Maso pečeme na prudkém ohni 3 - 4 minuty z každé strany, až se vytvoří na povrchu křupavá kůrka. Kousky masa zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s bramboráčky a s čatní. Zdobíme čerstvými bylinkami

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!