Kachní prsa s bramboráky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 6 stroužků česnek sůl sůl 2 lžíce máslo majoránka mouka 1 lžička med 2 lžíce ocet balsamico 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř čerstvé bylinky 500 g oloupané brambory 1 špetka čínské koření 4 plátky kachní prso bez kosti 4 lžíce jablečné a švestkové čatní
Postup Kachní prsa s bramboráky
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme ocet, med, česnek, čínské koření, sůl a pepř. Kachní prsa na několika místech nařízneme ostrým nožem a potřeme připravenou směsí. Odložíme stranou
Brambory nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, česnek, sůl, majoránku a zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme 4 lžíce připravené směsi (asi polovina celkového množství) a jemně je rozprostřeme tak, abychom vytvořili čtyři bramboráky. Smažíme 5 - 6 minut z každé strany dozlatova. Ze zbylého těsta usmažíme další čtyři bramboráky
Mezitím rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Maso pečeme na prudkém ohni 3 - 4 minuty z každé strany, až se vytvoří na povrchu křupavá kůrka. Kousky masa zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s bramboráčky a s čatní. Zdobíme čerstvými bylinkami
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky