Kuřecí maso na kari s rozinkovou rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks cibule 200 ml smetana 2 ks jablko 80 g rozinky 250 g rýže 2 lžičky kari 250 ml kuřecí vývar 600 g kuřecí stehno na ozdobu koriandr
Postup Kuřecí maso na kari s rozinkovou rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme najemno, jablka zbavená slupky i jádřinců nakrájíme na měsíčky.
Maso zprudka opečeme na oleji a vyjmeme, ve výpeku orestujeme cibuli s jablky, pak vrátíme maso, zaprášíme kari, osolíme, přilijeme vývar, přiklopíme a dusíme asi 10 minut. Poté přilijeme smetanu a v odkryté pánvi zvolna provaříme do zhoustnutí. Rozinky krátce orestujeme na oleji, přidáme rýži, přilijeme asi 400 ml vody (vroucí) a osolíme. Podusíme doměkka.
Kuřecí maso na kari s rozinkovou rýží podáváme jako hlavní chod, ke kterému již není potřeba další přílohy. Ozdobíme koriandrem.