Kuřecí maso na kari s rozinkovou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
200 ml smetana
2 ks jablko
80 g rozinky
250 g rýže
2 lžičky kari
250 ml kuřecí vývar
600 g kuřecí stehno
na ozdobu
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme najemno, jablka zbavená slupky i jádřinců nakrájíme na měsíčky.

  2. Maso zprudka opečeme na oleji a vyjmeme, ve výpeku orestujeme cibuli s jablky, pak vrátíme maso, zaprášíme kari, osolíme, přilijeme vývar, přiklopíme a dusíme asi 10 minut. Poté přilijeme smetanu a v odkryté pánvi zvolna provaříme do zhoustnutí. Rozinky krátce orestujeme na oleji, přidáme rýži, přilijeme asi 400 ml vody (vroucí) a osolíme. Podusíme doměkka.

  3. Kuřecí maso na kari s rozinkovou rýží podáváme jako hlavní chod, ke kterému již není potřeba další přílohy. Ozdobíme koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!