Kuřecí maso na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1-2 ks cibule
4 plátky kuřecí maso
1-2 kostky koření tymián - bazalka
podle chuti
sůl
200 ml smetana ke šlehání
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na oleji zpěníme cibuli a vložíme připravené maso. Osmahneme jej z obou stran a krátce jej podusíme ve vlastní šťávě. Pak vše podlijeme malým množstvím vody a přidáme 1 - 2 kostky (podle množství masa) koření tymián a bazalka. Maso necháme dusit doměkka.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme smetanou ke šlehání. Pokud děláme omáčky více, můžeme ji zahustit světlou hotovou jíškou a pak zalít smetanou.

  4. Kuřecí maso na bylinkách podáváme s rýží nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!