Kuřecí maso na bylinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1-2 ks cibule 4 plátky kuřecí maso 1-2 kostky koření tymián - bazalka podle chuti sůl 200 ml smetana ke šlehání drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby světlá jíška
Postup Kuřecí maso na bylinkách recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nebo krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem. Cibuli očistíme a nasekáme.
Na oleji zpěníme cibuli a vložíme připravené maso. Osmahneme jej z obou stran a krátce jej podusíme ve vlastní šťávě. Pak vše podlijeme malým množstvím vody a přidáme 1 - 2 kostky (podle množství masa) koření tymián a bazalka. Maso necháme dusit doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme smetanou ke šlehání. Pokud děláme omáčky více, můžeme ji zahustit světlou hotovou jíškou a pak zalít smetanou.
Kuřecí maso na bylinkách podáváme s rýží nebo opečenými brambory.