Mléčná bramborová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
500 g brambory
2 ks žloutek
mletý kmín
1 hrst čerstvá petrželka
toastový chléb
300 ml plnotučné mléko
100 g tučný strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Změklé máslo osolíme a utřeme se žloutky do pěny. Nať petrželky jemně usekáme. Toastový chléb opečeme a nakrájíme na kostičky

  2. Do jiného hrnce vložíme utřené máslo se žloutky a vmícháme uvařené nastrouhané nebo prolisované brambory. Přidáme sýr a vše zalijeme horkým bramborovým vývarem a teplým mlékem. Polévku přivedeme k varu, ochutíme usekanou petrželkou a ihned podáváme

  3. Jemnou bramborovou polévku podáváme s opečenými toasty nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!