Míšiny vietnamské závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
1 lžíce sůl
1 ks vejce
1 lžička solamyl
1 dl voda
pivo
1 ks mrkev
2 ks kuřecí prsa
3 lžíce sójová omáčka
1 - 2 lžičky mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
1 lžíce maggi koření
0,33 sklenek maggi koření
1 balíček mražená čínská zelenina
1 balíček rýžový papír
1 balíček rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme směs, kterou budeme plnit rýžový papír (placky). Kuřecí maso rozemeleme. My máme rádi v náplni kuřecí maso, ale lze použít třeba i bůček. Dále k masu přidáme rýžové nudle. Některé se zalévají vařící vodou a jiné zase musíme zlehka povařit do změknutí

  2. Přisypeme směs mražené čínské zeleniny. Záleží, jestli chceme závitky více zeleninové, pokud ano, dáme klidně celý balíček. Přidáme jedno vejce, lžíci solamylu, sůl a pepř, lžičku mleté pálivé papriky a asi lžíci tekutého polévkového koření maggi

  3. Na pracovní desce si rozlijeme pivo a v něm placky rýžového papíru necháme rozmočit. Ihned po rozmočení vložíme náplň, zabalíme a smažíme v oleji

  4. Do omáčky k závitkům si očistíme malou mrkev a nakrájíme ji na půlkolečka. Dále prolisujeme 3 stroužky česneku. Do misky vložíme nakrájenou mrkev s prolisovaným česnekem, asi čtvrt lahvičky tekutého maggi koření, 3 lžíce sójové omáčky, podle chuti chilli koření a zalijeme vařící vodou

  5. Míšiny vietnamské závitky podáváme jako hlavní chod a jako předkrm například s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!