Kuřecí křidýlka s Ninfia-BBQ omáčkou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 40 g česnek sůl 80 g máslo 1 ks rajče 400 g karotka 120 g med 100 g slunečnicový olej mletý pepř 250 g zakysaná smetana 5 lžic citronová šťáva mleté chilli 400 g okurek olej na fritování 250 g základní omáčka Barbecue 1000 g chlazené kuřecí křídlo
Postup Kuřecí křidýlka s Ninfia-BBQ omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Ostrým nožem oddělíme horní a dolní část chlazených kuřecích křidýlek, opepříme je, osolíme, přidáme olej a dobře promícháme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici
Mezitím si připravíme Ninfia-BBQ omáčku. Rajče vložíme do vroucí vody asi na 10 vteřin a hned po vyndání do studené. Oloupeme ho a rozmixujeme. Změklé máslo vyšleháme s medem, přidáme základní omáčku Barbecue, citronovou šťávu, rozmixované oloupané rajče
Oloupaný čenek dáme opražit do trouby, poté ho najemno nasekáme a promícháme společně s chilli a zakysanou smetanou
Do hluboké pánve nalijeme olej a marinovaná křídla v něm dozlatova usmažíme. Smažíme pomalu, aby se propekla až ke kosti. Na osmažená křidýlka nalijeme omáčku Ninfia-BBQ a promícháme, aby se v omáčce dobře obalila
Dáme opéct v míse do trouby nebo grilujeme na zahradním grilu. Řapíkatý celer, okurku a karotku nakrájíme na pravidelné hranolky a přikládáme ke křidýlkům spolu se zakysanou smetanou.