Kuřecí křidýlka s Ninfia-BBQ omáčkou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

40 g česnek
sůl
80 g máslo
1 ks rajče
400 g karotka
120 g med
100 g slunečnicový olej
mletý pepř
250 g zakysaná smetana
5 lžic citronová šťáva
mleté chilli
400 g okurek
olej na fritování
250 g základní omáčka Barbecue
1000 g chlazené kuřecí křídlo

Postup přípravy receptu

  1. Ostrým nožem oddělíme horní a dolní část chlazených kuřecích křidýlek, opepříme je, osolíme, přidáme olej a dobře promícháme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici

  2. Mezitím si připravíme Ninfia-BBQ omáčku. Rajče vložíme do vroucí vody asi na 10 vteřin a hned po vyndání do studené. Oloupeme ho a rozmixujeme. Změklé máslo vyšleháme s medem, přidáme základní omáčku Barbecue, citronovou šťávu, rozmixované oloupané rajče

  3. Oloupaný čenek dáme opražit do trouby, poté ho najemno nasekáme a promícháme společně s chilli a zakysanou smetanou

  4. Do hluboké pánve nalijeme olej a marinovaná křídla v něm dozlatova usmažíme. Smažíme pomalu, aby se propekla až ke kosti. Na osmažená křidýlka nalijeme omáčku Ninfia-BBQ a promícháme, aby se v omáčce dobře obalila

  5. Dáme opéct v míse do trouby nebo grilujeme na zahradním grilu. Řapíkatý celer, okurku a karotku nakrájíme na pravidelné hranolky a přikládáme ke křidýlkům spolu se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!