Tuňákový salát s čočkou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 hrst pažitka 250 g tuňák ve vlastní šťávě citronová šťáva mletý černý pepř 100 g lučina linie 200 ml nízkotučná zakysaná smetana 1 šálek vařená červená čočka
Postup Tuňákový salát s čočkou
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pažitku nakrájíme nadrobno. Okapaného tuňáka rozdrobíme na kousky a lučinu prošleháme se zakysanou smetanou
V míse promícháme vychladlou čočku s tuňákem, ušlehanou zakysanou smetanou s lučinou a pažitkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou
Tuňákový salát s čočkou podáváme s nasucho opečeným bílým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou. Podle snášenlivosti můžeme nízkotučnou smetanu zaměnit s bílým jogurtem.