Tuňákový salát s čočkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 hrst pažitka
250 g tuňák ve vlastní šťávě
citronová šťáva
mletý černý pepř
100 g lučina linie
200 ml nízkotučná zakysaná smetana
1 šálek vařená červená čočka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pažitku nakrájíme nadrobno. Okapaného tuňáka rozdrobíme na kousky a lučinu prošleháme se zakysanou smetanou

  2. V míse promícháme vychladlou čočku s tuňákem, ušlehanou zakysanou smetanou s lučinou a pažitkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou

  3. Tuňákový salát s čočkou podáváme s nasucho opečeným bílým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou. Podle snášenlivosti můžeme nízkotučnou smetanu zaměnit s bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!