Tuňákový salát s arašídy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

citron
2 - 3 kapky citronová šťáva
1 ks zelená paprika
čerstvě mletý pepř
2 lžíce solené arašídy
10 -12 ks řecké olivy bez pecky
1 ks tuňákové kousky v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Větší zelenou papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Olivy rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky (podle velikosti). Použijeme opravdu kvalitní olivy, ne ty za pár korun, mají úplně jinou chuť. Tuňáka slijeme z přebytečného oleje

  2. Do misky dáme papriku, olivy a zakapeme citronem. Přisypeme hrst solených arašídů a opepříme

  3. Směs dáme do servírovací misky, navrch poklademe tuňáka a ozdobíme citronem. Tuňákový salát s arašídy ihned podáváme jako zdravou svačinku, pro méně náročné i lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!