Kuřecí kousky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 - 2 lžíce máslo
6 lžic strouhanka
1 lžíce olivový olej
1 kg kuřecí prsa
4 lžíce hladká mouka
2 lžičky provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a část nakrájíme na úzké proužky. Ty pak obalíme v trojobalu

  2. Obalené kousky usmažíme v oleji (ve fritovacím hrnci)

  3. Část kuřecího masa nakrájíme na silnější proužky, které posypeme provensálským kořením a pokapeme olivovým olejem

  4. Pro přírodní kousky si nahřejeme pánev s nepřilnavým dnem. Maso vložíme na rozehřátou pánev bez oleje, necháme je krátce osmahnout, otočíme a přikryjeme poklicí. Krátce opékáme, pak na maso přidáme kousek másla, které necháme pod poklicí rozpustit. Dále nezahříváme

  5. Hotové smažené kousky a kousky provensálské podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!