Maltský králík s fenyklem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
225 ml voda
pepř
4 lžíce hladká mouka
5 lžic olivového oleje
2 ks mrkev na kostičky
225 ml suché bílé víno
2 ks velká hlíza fenyklu na plátky
1 stroužek česnek prolisovaný
1 lžíce semena fenyklu
2 ks porcovaný divoký králík
1 ks bouquet garni
bílé pečivo jako příloha
petrželka nadrobno
snítky rozmarýny

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme fenykl a mrkev a opékáme je za občasného zamíchání 5 minut. Vmícháme česnek a semena fenyklu a opékáme je ještě 2 minuty. Fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme

  2. Do mikrotenového sáčku dáme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Přidáme 2 kousky králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku oklepeme, maso odložíme. Stejným způsobem obalíme všechny kousky masa. Podle potřeby samozřejmě přidáme mouku

  3. Do kastrolu dáme zbývající olej a kousky masa na něm postupně opékáme ze všech stran 5 minut dozlatova. Maso odložíme. do kastrolu nalijeme víno a přivedeme je k varu. Seškrabeme připečené kousky ze dna. Do kastolu pak vrátíme maso, přidáme fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podle chuti ještě osolíme a opepříme

  4. Tekutinu přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/4 hodiny, dokud maso nezměkne

  5. Nakonec odstraníme bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme přímo z kastrolu. Křupavým bílým pečivem vysáváme šťávu

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!