Maliny pod sklem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
2 ks vejce
100 g máslo
50 g máslo
2-3 lžíce mléko
125 ml voda
1/2 balíčku prášek do pečiva
100 g cukr krupice
200 g tvaroh tučný
50 g cukr moučka
200 g maliny
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
125 ml malinová šťáva
1 balíček žel-dort (želatina)

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu dobře vymažeme. Troubu předehřejeme na 170 - 175 °C

  2. Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a nakonec po troškách vmícháme mouku s práškem do pečiva

  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme do připravené dortové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě. Když okraje korpusu odstávají od formy kontrolujeme propečení, buď lehkým tlakem na povrch těsta nebo vpíchnutím špejle. Pokud na ní nezůstanou žádné zbytky těsta je korpus správně upečen

  4. Tvaroh, máslo a cukr vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Poklademe malinami a přelijeme nejprve několika lžícemi prochladlého želé, které připravíme podle návodu. Po zatuhnutí (nejlépe v chladničce) dolijeme zbývající želé na dort a opět dáme do chladna zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!