Kuřecí kari steak v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks kuřecí prsa
marináda
1 stroužek česnek
sůl
2-3 lžičky kari
2 lžičky med
mletý pepř
podle potřeby
olej
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu z kari, medu, soli, rozetřeného česneku, trochy oleje a pepře. Kdo má rad ostřejší, může použít chilli. Marinádou zalijeme kuřecí prsa. Doporučuji vložit maso do sáčku, vlít marinádu a utěsnit nebo zajistit ještě jedním sáčkem. Naložený kuřecí steak necháme 20 minut v lednici odležet.

  2. Kuřecí prsa poté necháme trochu okapat a lehce obalíme v mouce, aby z nich marináda netekla.

  3. Kuřecí kari steak v těstíčku smažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě, dokud nám těstíčko nezačne hnědnout.

  4. Kuřecí kari steak v těstíčku můžeme podávat s rýží a osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!