Kuřecí játra s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 ks cibule
2 lžíce kečup
200 g cizrna
500 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu necháme jeden den ve vodě nabobtnat. Další den vody slijeme a cizrnu dáme do nové vody. Cizrnu vaříme v hrnci do změknutí asi 45 minut. Při vaření cizrny je dobré vodu osolit asi tak v polovině doby vaření.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, játra očistíme. Cibuli spolu s játry zprudka opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Játra podlijeme trochou vody, přidáme již uvařenou cizrnu a vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme kečup, zamícháme a již jen prohřejeme.

  3. Kuřecí játra s cizrnou podáváme teplé. Vhodnou přílohou je chléb a sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!