Dobré těsto na housky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
0,2 dl olej
sůl
0,25 l voda
30 g droždí
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru, trošky vody a lžíce mouky

  2. Mouky prosejeme do mísy a přidáme kvásek. Potom přidáme olej a tolik osolené vody, abychom vypracovali těsto, které nebude lepit na vařechu. Těsto posypeme trochou mouky a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení

  3. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a tvarujeme housky nebo rohlíky, které přendáme na plech s pečicím papírem dál od sebe. Housky můžeme posypat semínky podle chuti. Necháme opět aspoň 20 minut kynout

  4. Plech s houskami vložíme do předehřáté trouby. Housky upečeme dozlatova a ještě horké pečivo potřeme vodou

  5. Dobré těsto na housky zvládne úplně každý a housky z něj jsou výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!