Dobrý domácí chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžičky sůl
voda
750 ml sodovka
1 kg hladká mouka
2 lžíce bramborový škrob
1 kostka droždí (42g)
3 lžičky celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Sůl a droždí si v hrnečku utřeme, vznikne hnědá tekutina. Pak přidáme veškeré ingredience a zpracujeme v těsto

  2. Těsto rozdělíme do dvou silikonových forem (koláčová, biskupský chlebíček). Nebo si vyložíme plech pečícím papírem a na něj vytvarujeme 2 chlebíky. Těsto na domácí chléb necháme kynout 1 hodinu

  3. Povrch chleba potřeme vodou a dáme péct do trouby. Během pečení ještě vodou potíráme

  4. Hladkou mouku lze nakombinovat i s celozrnnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!